El solar de Germanetes: fem nostre l’espai públic

Recreantcruilles

L’emplaçament de l’antic convent de les Germanetes dels Pobres, situat a la confluència dels carrers Comte Borrell i Consell de Cent, és avui en dia un solar desaprofitat en mans de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta és una situació que ve donant-se des que l’any 2006 aquest terreny va ésser adquirit per l’ens municipal amb la intenció, reflectida posteriorment en el Pla d’Actuació del Districte 2007-2011, de que aquest acollís tot un conjunt de serveis públics necessaris per al barri i que havien sigut durant llarg temps motiu de reivindicació veïnal. Entre els equipaments promesos per l’aleshores equip municipal s’hi troben una residència, un centre de dia i apartaments tutelats per a gent gran; habitatge protegit per a joves; un institut d’ensenyament secundari; i una escola bressol. D’això ja en fa més de cinc anys i a dia d’avui no s’han ni tan sols encarregat els projectes. L’únic que s’hi ha dut a terme ha estat la construcció d’habitatges de titularitat privada, projecte que ja va finalitzar-se uns anys enrere.

Alhora aquest espai es troba en la confluència de dos carrers que han sigut objecte de reivindicació durant llargs anys per les AMPA’s del barri i d’altres agrupacions veïnals agrupades en el projecte “Camí Amic”. Aquestes reivindicacions s’han enfocat a aconseguir la peatonalització d’aquestes vies (Consell de cent i Compte Borrell), ja que al llarg d’aquestes s’hi troben bona part dels centres educatius públics del barri. Fins al dia d’avui la resposta de l’ens municipal a aquestes demandes s’ha concretat en una moderada ampliació de les voreres del carrer Borrell.

Des de l’assemblea de l’esquerra de l’eixample, sorgida arran de l’acampada de Plaça Catalunya, hem decidit unir-nos a aquestes lluites i implicar-nos en la seva consecució. Així doncs, hem fet nostre un projecte ja existent de peatonalització del barri i estem treballant en l’alliberament de l’espai de Germanetes, mentre els plans municipals no es duguin a terme. Perquè els espais buits al barri són un malbaratament de recursos i ha de ser el propi barri qui els aprofiti i els gestioni.

Per a dur a terme aquestes reivindicacions fem una crida a la participació de tots els veïns, veïnes i associacions del barri, per a elaborar el projecte a dur a terme en aquest espai autogestionat.

Fem nostre l’espai públic!!!

Informa’t a: http://recreantcruilles.wordpress.com/

Fes difusió: https://n-1.cc/mod/file/download.php?file_guid=985822

Vine i Partipa!!!

0saves
Aquesta entrada ha esta publicada en Espai públic, General, Observatori de denúncies al barri. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.