Repercussions de les retallades als hospitals del nostre barri, qui es queda sense dret a l’assistència sanitaria?

La política de retallades imposada en l’àmbit sanitari pel Govern “dels millors” constitueix, sens dubte, el menyspreu més brutal dels últims 30 anys de la història recent de Catalunya.
Aquest fet comporta una pèrdua incalculable d’un dels drets bàsics de la població, conquerit amb les lluites i els esforços de moltes i molts ciutadans en les darreres 4 dècades: el dret a ser atesos en els serveis sanitaris públics d’una forma digna. Com ens han portat fins aquí? Un membre de la nostra assemblea i de l’AVVEE ha publicat un article a la revista de l’AVVEE que compartim amb vosaltres i el podeu
————————————-llegir a continuació. L’Esperanza és infermera del Equip d’Atenció Primària Poble Sec (CAP de Manso) i molt activa en la lluita contra les retallades en Sanitat i en les mobilitzacions del barri. Ha fet un treball de recerca in situ al Servei d’urgències de l’Hospital Clínic i ha constatat la saturació, la falta de qualitat assistencial i la relació público-privada amb la clínica privada Fundació Barna Clínic.

[scribd id=88863427 key=key-15rtjs8q7z9shkmc4i1q mode=list]

+ Info.

Completem aquesta entrada amb informació sobre la recent reforma sanitària del 24 d’abril publicada al BOE. A qui afecta? Des de quan? Quins són els terminis i condicions? Quines les alternatives? Tarja Sanitària per a persones sense recursos econòmics? Encara que l’article parla d’assistència sanitària gratuïta, recordem que no es hauríem de parlar de gratuïtat de la sanitat, perquè ja la paguem amb els nostres impostos, parlem i exigim l’ús lliure i sense repagament.

Tens més de 26 anys, estudies i no treballes, vius amb els pares i fa més de 9 mesos que no cotitzes o mai has treballat….sense dret a l’assistència sanitària gratuïta, INFORMA’T

Sin derecho a la asistencia sanitaria gratuita

————————————-

Muchas personas en situación de desempleo desconocen que han perdido o perderán en breve su derecho a la asistencia sanitaria pública gratuita. A continuación, una pequeña guía para localizar cada caso y encontrar soluciones. Diagonal Periódico, 28 d’abril de 2012.

XERRADA organitzada per l’Assemblea Drets Socials de l’Eixample aquest dissabte 5 de maig:

18 h: Plça. Sgrda. Familia, Xerrada de la Plataforma d’Afectades per les Retallades Sanitàries (PARS) Presentació de la denúncia davant la fiscalia per les retallades en la sanitat pública catalana.

0saves
Aquesta entrada ha esta publicada en General, Observatori de denúncies al barri, Salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.