Aturem el negoci sanitari, les privatitzacions en sanitat i l’exclusió sanitària

Treballadores i persones que fem servir la sanitat pública, plataformes en defensa de la sanitat pública, assemblees de barris i moviments veïnals organitzem aquest cap de setmana una cadena humana i un taller sobre grups d’acompanyament i campanya de desobediència civil contra l’exclusió sanitària.

No pots faltar! Ni professionalitzacions, ni privatitzacions! La sanitat 100% pública, de qualitat i universal!

2ª cadena humana a la Vall d’Hebron en defensa de la sanitat pública

Des de l’Assemblea de l’Esquerra de l’Eixample fem una convocatòria per anar-hi plegades des del nostre barri.
Quedem:
 dissabte 15 a les 11,15 h davant l’AVVEE, Avda Roma 139

Creiem que és molt important reivindicar que els hospitals i centres sanitaris siguin 100% públics en un moment on hi ha intencions molt clares de privatització de centres com l’Hospital Clínic o l’amenaça de tancament del Sant Pau. Ara més que mai, hem de defensar el sistema sanitari públic.

Punt de trobada a l’entrada principal
Porteu roba blanca
Dissabte 15 de juny 2013 12 del migdia
Per una sanitat pública universal

Diumenge 16 de juny a les 11h, al Pou de la Figuera
ACTUA CONTRA L’EXCLUSIÓ SANITÀRIA
Taller sobre grups d’acompanyament i Campanya de desobediència civil

16J_Jornadaexclusió_catDesprés de la promulgació del Reial decret 16/2012 el nostre sistema sanitari ha empitjorat en qualitat i seguretat. S’ha iniciat, de fet, la fi del model de Sanitat Universal ja que implica que l’atenció sanitària no s’ofereix per a tots per igual, a pesar que ens vulguin fer creure el contrari.

Ens trobem en un estat d’apartheid sanitari en el qual, per rebre atenció sanitària (urgent, general o especialitzada), s’estableixen una sèrie de paràmetres i condicions que regulen el dret de les persones que viuen en aquest país a ser atesos en cas de malaltia, discriminant als més febles.

La implantació del RD ha estat desigual a les diferents Comunitats Autònomes. En el cas de Catalunya, s’ha intentat pal·liar la mesura amb la instrucció 10/2012, en la qual s’estableixen diferents nivells d’accés a la sanitat en funció del temps d’empadronament en la comunitat.

Diversos col·lectius estan treballant per revertir aquesta situació de desprotecció sanitària. Volem animar a la participació de la ciutadania per organitzar grups de suport i acompanyament a aquestes persones excloses de l’atenció sanitària. A més, considerem important promoure la campanya de desobediència civil entre professionals i usuàries.

Si vols participar en la lluita contra l’exclusió sanitària, et convidem al taller diumenge que ve 16 de juny a les 11 del matí al Pou de la Figuera (St Pere més baix 70). Parlarem d’estratègies per intentar que tots i totes puguin accedir als serveis sanitaris i entre totes començarem a organitzar-nos en grups d’acompanyament. Comptarem amb la presència de companyes de YO Si Sanidad Universal, de Madrid. Elles ens explicaran les seves experiències a l’ organització de grups d’acompanyament en Madrid i altres CCAA i els èxits assolits fins ara.

Anima’t a participar, t’esperem!

0saves
Aquesta entrada s'ha publicat en General, Salut i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.