Acta 3 d’abril de 2013

Can Piki Pugui (nou CSO al barri)

Després d’una petita explicació sobre l’organització de l’AEE, els participants de la C.S.O Can Piki Pugui presenten el seu projecte. Des del centre ens conviden a assistir a les assemblees setmanals, la primera de les quals serà aquest divendres 05/04 a les 20h.

L’edifici okupat està situat al carrer Provença i tindrà tres espais:

  • Habitatge. Està en projecte condicionar els pisos superiors per tal d’oferir-los a famílies desahuciades.
  • Centre Social als baixos. Està plantejat com un espai obert per que entitats, associacions i persones individuals hi participin activament per tal de realitzar de forma conjunta tallers i activitats. A l’AEE es plantegen varies idees (com la xarxa d’intercanvi), es decideix portar-les directament a l’assemblea de Can Piki.
  • Espai de reunió a les dues primeres plantes per diversos col·lectius del barri. Es planteja la idea de traslladar l’AEE a la casa; es decideix, en tot cas, que el lloc adient per plantejar-ho és a l’assemblea de Can Piki. Anirem divendres i fem les nostres propostes allà.

 viernes 05 de Abril hay la primera asamblea del CSO a las 8!

En quant a la viabilitat del projecte, donada la situació legal de l’edifici, des de l’assemblea tenen confiança en una estabilitat a mig plaç i obriran les seves portes a finals de mes. Els podem trobar http://canpikipugui.squat.net/ .

Sanitat

  • Continuem treballant amb TancadaClínic contra la privatització de l’HC i amb les treballadores i altres veïnes http://tancadaclinic.wordpress.com/ (aquest divendres hi ha grup de treball però no assemblea, serà divendres vinent).
  • El Grup de treball de barris sobre Sanitat [GT Sanitat] (http://espaicoordinacio.net/category/gt-sanitat/) te previstes varies mobilitzacions durant els mesos de Maig i Juny, que es comentem a l’assemblea.

Mes d’abril: accions als barris. S’han fet materials forma octavetes sobre quatre punts de la Campanya: medicalització, privatitzacions, exclusió sanitaria i corrupció per facilitar als barris (i a qualsevol)el material. L’objectiu és fer difusió als barris(paradetes informatives als mercats, als Caps, a les places,etc. Es farà un video per temàtica amb la Carmeta com a protagonista( és el personatge que hem creat que serà la icona de la campanya i més…) i anirà a la TV per fer-se “famosa”.

Es convida a participar tant de la campanya informativa com de la resta de mobilitzacions a tot aquell que hi estigui interessada.

—Propera reunió: [GT sanitat] 17.00 Plenària, a l’associació de veïns del gòtic, pl. Regomir, 3, pral

·         La PLATAFORMA PER UNA ATENCIÓ SANITÀRIA UNIVERSAL A CATALUNYA, engega la campanya AJUDA’NS A DETECTAR CASOS ON S’ESTIGUI VULNERANT L’ACCÉS A LA SANITAT PÚBLICA als ciutadans després de l’aplicació del RD 16/2012

El dia 1 d’abril entra en funcionament la normativa del Departament de Salut de la Generalitat que modifica el Reial Decret del govern espanyol que canvia la forma de donar atenció sanitària a totes les persones. Les mesures retalladores, excloents i burocràtiques, determinen  diferents situacions  en que ens podem trobar els pacients per poder ser atesos, trenca el dret d’accés a la Salut universal i igual per a totes les persones.

AQUÍ es recullen els casos: http://sanitatxtothom.blogspot.com.es/2013/02/ajudans-detectar-casos-on-sestigui.html

Ensenyament

Es recorda que el dia 25 comencen les mobilitzacions amb una ocupació als instituts a nivell estatal. Quedem a l’espera d’una assemblea groga general per portar-la després als barris.

+ Info i cartell: http://www.assembleagroga.info/moodle/

Consum responsable

Estan organitzant un sopar per el divendres 19! (ens passen la info. Aquests dies)

– Taller de “Cereals, pa i masses” el dissabte 13 abril, als locals de l’AVVEE, d’11 h a 14 h
– Curs de cuina de 4 sessions, els dimecres 17, 24 abril, 8 i 15 maig a Xarxantoni
Mireu els cartells. Veureu que cal inscripció a: activitatsxcs@gmail.com
– 16 d’abril. Xerrada sobre el Fraking a Av. de Roma 139. A les 19hr.

Revista de l’AVVEE, hem participat amb molts articles!
Primavera reivindicativa a l’Esquerra de l’Eixample…llegiu, llegiu
http://www.avvee.org/butlleti-abril-de-2013-primavera-reivindicativa-a-lesquerra-de-leixample/

Agenda

Es plantegen les assemblees que es durant a terme durant els propers dies, ens repartim assistència:

Divendres 05/04/13

17:00h [GT sanitat] 17.00 Plenària, a l’associació de veïns del gòtic, pl. Regomir, 3, pral (ANEM)

18:30, Ateneu Rebel, Font Honrada nº32 (Poble Sec). Avancem amb web i octavetes. Espai de trobada de col·lectius, sectors en lluita, sindicats combatius, algunes assemblees barris…Fem-los fora (ANEM)

20:00h Assemblea Kan Piki Pugui. (ANEM)

Assemblea 15 M

Dissabte a les 11:30 a Ciutadella (No surt disponibilitat…si alguna pot/vol anar..) htp://titanpad.com/acta12m15m06042013

1 de maig

Dilluns 19h: Assemblea Coordinadora Laboral, Casa de la Soli. (ANEM)

http://coordinadoralaboral15m.wordpress.com/2013/02/20/propera-assemblea-coordinadora-laboral-dimecres-2703-1830h-casa-de-la-soli/

***Recordem que podeu consultar el calendari i les informacions, convocatòries a l’infobarris que fem entre totes nosaltres de diferents barris:

Calendari
http://espaicoordinacio.net/calendari/

Infobarris:
http://espaicoordinacio.net/noticies-2/

0saves